Trwa ładowanie...

UW otwiera podyplomowe studia Kultura Kulinarna

Studia będą trwać dwa semestry

UW otwiera podyplomowe studia Kultura Kulinarna
d311yio
d311yio

Instytut Stosowanych Nauk Społecznych UW otwiera nowy kierunek studiów podyplomowych - Kultura Kulinarna. Studia będą trwać dwa semestry i mają na celu zapoznać studentów z kulturowym i społecznym kontekstem wytwarzania, dystrybucji, przetwarzania i konsumpcji żywności. Słuchacze zostaną wprowadzeni w całościowe ujęcia zagadnienia, obejmujące aspekty socjologiczne antropologiczne, historyczne oraz ekonomiczne i polityczne.

Zajęcia będą odbywać się w trybie niestacjonarnym (sobota/niedziela) wspomagane warsztatami terenowymi i zajęciami praktycznymi. Oferta studiów adresowana jest do przedstawicieli nauk społecznych (socjologia, antropologia. kulturoznawstwo, historia), jak również do profesjonalistów związanych z gastronomią, mediami i lokalną działalnością społeczną. Wiedza i praktyczne umiejętności nabyte podczas studiów mogą zostać wykorzystane przez dziennikarzy piszących o jedzeniu i prowadzących programy kulinarne, przez profesjonalnych bloggerów, pracowników organizacji pozarządowych zajmujących się zagadnieniami zdrowego żywienia i bezpieczeństwa żywnościowego, profesjonalistów związanych z marketingiem produktów i usług gastronomicznych a także związanych z turystyką. Studia organizowane są we współpracy z Muzeum Wilanowskim "Muzeum smaku" - czytamy w opisie kierunku.

Dwa semestry nauki na tym kierunku kosztują 5.000,00 PLN. Jacyś chętni?

d311yio
d311yio
Oceń jakość naszego artykułu:
Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d311yio