Nowe miejsce: Mąka i Woda

Pizza z pieca opalanego wyłącznie drewnem!
Głosuj
Głosuj
Podziel się
Opinie
Nowe miejsce: Mąka i Woda

Mąka i Woda pojawiła się dwa dni temu na Chmielnej. To lokal z tradycyjną pizzą neapolitańską, którą kucharze przygotowują z włoskich produktów (m.in mąka Caputo, pomidory San Marzano DOP, mozzarella di bufala Di Campania DOP), a wypiekają w piecu (dzieło Stefano Ferrary) opalanym wyłącznie drewnem. Poza tym "domowe" pasty, antipasti, sałatki, desery. Wszystkie dania przygotowywane są z włoskich produktów w połączeniu ze świeżymi, sezonowymi produktami pochodzącymi od lokalnych rolników z okolic Warszawy.

To świeży jak włoskie pomidory lokal, więc na razie nie można płacić kartą. Ceny bardzo zróżnicowane: pizza od 22 zł, makarony od 18. Są specjalne porcje dla dzieci, dla dorosłych spory wybór win. Pełne menu na zdjęciach poniżej.

Mąka i Woda
Ul. Chmielna 13a
Godziny otwarcia: od 17:00 w górę (ma się to zmienić wkrótce, restauracja będzie otwarta dłużej)
STRONA internetowa.

Podziel się
Podziel się
Podziel się
Podziel się
Podziel się
Podziel się
Podziel się
Podziel się
Podziel się
0
komentarze
Głosuj
Głosuj
0
Wow!
0
Ważne
0
Słabe
0
Straszne
Trwa ładowanie
.
.
.